google.com, pub-6312482941267841, DIRECT, f08c47fec0942fa0
close
غير مصنف

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından “Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından “Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz” ifadelerini kullanırken, gözler magakent İstanbul’daki uygulamalara çevrildi. Erdoğan’ın “İlleri mavi-sarı-turuncu-kırmızı diye sınıflandırdık. Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek” açıklamaları sonrası, turuncu renkle gösterilen “yüksek risk” grubunda olan İstanbul’da hafta sonu yasağı bir süre daha pazar günü devam edecek. Restoran, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler İstanbul’da sabah 7 ile akşam 10 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecek. Bu kararın ardından İstanbul Valisi Yerlikaya’dan bir açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere çeşitli kriterlere göre 81 ilin sınıflandırılarak renklere ayrıldığını söyleyen Erdoğan, “İller Her hafta risk durumuna göre değerlendirilecek. Valiliklerimiz başkanlığındaki il hıfzıssıha kurumuzu yeni düzenlemeler girecektir” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA HAFTA SONU KISITLAMASI PAZAR GÜNLERİ DEVAM EDECEK

Erdoğan, tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verileceğini duyururken, turuncu renkle gösterilen “yüksek risk” grubunda olan İstanbul’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bir müddet daha pazar günü devam edecek.

kaynak:son dakika haberleri

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى